3 Aralık Buluşmaları

12 Aralık 2023 Salı

Giresun Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Engelsiz Yaşam Topluluğu, toplumsal duyarlılığı ve engelli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleme amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. Bu kapsamda, Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kapsamında ziyarette bulunuldu.

Etkinlik sırasında, hastanede tedavi gören çocuklarla bir araya gelen özel eğitim bölümü öğrencileri, eğitsel ve eğlenceli faaliyetler düzenleyerek çocukların gününü neşelendirdi. Çocuklarla birlikte oynanan eğitsel oyunlar ve söylenen şarkılar, hem çocuklara moral verdi hem de onların sosyal etkileşim becerilerini destekledi. Bu etkinlik, engelli çocukların yaşam kalitelerini artırmak ve onları topluma dahil etmek amacıyla özenle planlandı.

Etkinlik, sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel bir faaliyet olmanın ötesinde, engelli bireylere yönelik sürekli destek ve dayanışmanın bir ifadesiydi. Giresun Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi ve Engelsiz Yaşam Topluluğu'nun bu tür etkinliklerle engelli bireylerin yaşamına dokunma ve onların her zaman yanlarında olduklarını gösterme amacı taşıdığı vurgulandı. Bu etkinlik, üniversitenin toplumsal sorumluluk bilincini ve engelli bireylerin toplumsal hayata entegrasyonunu destekleme konusundaki kararlılığını göstermesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Engelsiz Birim olarak bu etkinlikle birlikte, Giresun Üniversitesi'nin engelli bireylere yönelik farkındalığı artırma, onların yaşam kalitesini yükseltme ve toplumsal eşitliği destekleme gibi konularda önemli bir rol üstleniyoruz ve üniversitemizin bu ve benzeri etkinlikleri sürdürmesi, toplumun tüm kesimlerinin eğitim ve sosyal hayata tam katılımının sağlanmasına yönelik geniş çaplı bir çabanın parçası olarak kabul ediliyoruz.