3 MART DÜNYA KULAK VE İŞİTME GÜNÜ

03 Mart 2024 Pazar

3 MART DÜNYA KULAK VE İŞİTME GÜNÜ

Bugün, 3 Mart, dünya genelinde işitme sağlığının önemine dikkat çekmek ve işitme kayıplı bireylerin karşılaştıkları zorluklara farkındalık yaratmak amacıyla Dünya Kulak ve İşitme Günü olarak anılmaktadır. Bu özel gün, işitme engelliler adına önemli çalışmalarıyla tanınan İskoçyalı ünlü bilim insanı Alexander Graham Bell'in doğum gününe denk gelmesiyle ayrı bir anlam kazanmaktadır. Bell, işitme engelli bireylerin yaşamlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarıyla bilinir ve bu alandaki katkıları, onun anısını yaşatmanın yanı sıra günümüzde de işitme sağlığına verilen önemin simgesi haline gelmiştir.

Giresun Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü olarak bu önemli günde, işitme engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara dair toplumsal farkındalığı artırmak ve bu konuda ortak bir bilinç oluşturmak amaçlıyoruz. Bunun için işitme engelliliği konusunda toplumun bilgilendirilmesini sağlamak ve bu bireylerin sosyal hayata entegrasyonunu kolaylaştıracak politika ve uygulamaların geliştirilmesine katkıda bulunmak gerekmektedir. Dünya Kulak ve İşitme Günü'nü kutlarken, işitme engelli bireylerin yaşam kalitesini artırma ve onlara yönelik toplumsal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu özel gün, aynı zamanda işitme sağlığının korunması ve işitme kaybının önlenmesi konularında toplumu bilinçlendirme fırsatı sunmaktadır.

Giresun Özel Eğitim Öğrencilerinin Hazırladığı Video