Etkinlikler

• 16 Mart 2009 tarihinde 272 sayılı Rektörlük Makamınca oluşturulan Özürlü Öğrenciler Komisyonu,  3 Mart 2010 tarihinde toplanmıştır.
  • 11 Mayıs 2010 tarihinde (Engelliler Haftası) Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal KARTAL’ın konuşmacı olarak katıldığı “Engelli Yaşamak Ne Demek” konulu konferans düzenlenmiştir.
  • 16 Kasım 2011 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenen " Engelsiz Üniversite Çalıştayına Üniversitemiz Sağlık,Kültür ve Spor Daire Başkanı Ümmühan ÖZGÜL ve Engelsiz Üniversite Birimi Sorumlusu Şube Müdürü Mürüvvet KUNAK katılmıştır.
  • 26 Ekim 2011 tarihinde Ordu Üniversitesi tarafından düzenlenen “Engelli Öğrenci Çalıştayı” na  Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Birimi Sorumlusu Şube Müdürü Mürüvvet KUNAK katılmıştır.
  • 22-23 Mart 2012 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi tarafından düzenlenen "VI.Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı”na Üniversitemiz Sağlık,Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ali AYAR katılmıştır.
  • 29 Nisan 2012 tarihinde yapılan "Özürlü Memur Seçme Sınavı" tüm engelli öğrencilerimize duyurulmuş, gerek sınava başvuru sırasında gerekse sınava girebilmeleri için Engelsiz Üniversite Birimi personelimizce her türlü destek sağlanmıştır.
  • 10-16 Mayıs 2012   Engelliler Haftası münasebetiyle, Giresun Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelliler Derneği  ve Üniversitemiz işbirliği ile çeşitli etkinlikler, konferanslar, engelli ailelerine ve topluma yönelik bilgilendirme-bilinçlendirme  toplantıları, televizyon programları düzenlenerek engellilik konusunda yeni bir duyarlılık, farkındalık oluşturulmaya çalışılmıştır.
  • 16 Mayıs 2012 tarihinde  Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Üniversitemiz ve Bedensel Engelliler Derneği işbirliği ile engelli öğrencilerimiz, Rehabilitasyon Merkezleri, Özürlü Okullarındaki öğrenciler ve Yaşlı Bakım Merkezlerinde barınan engellilerimizin katılımıyla Üniversitemiz Güre Yerleşkesinde yemekli konser düzenlenmiştir.
  • 15 Mayıs 2018’de YÖK’te gerçekleştirilen Engelsiz Eğitim Çalıştayı’ nda Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan “ YÖK” tarafından “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2018 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri” gerçekleştirilmiştir.
  • 14 Ekim 2019 Giresun Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda GRÜ Engelli Öğrenci Birimi - Giresun Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü’ nün ortaklaşa düzenlemiş olduğu 10. Yıl Etkinlikleri’ nde özel öğrencilerin katılımı sağlanmış ve farkındalık eğitimleri düzenlenmiştir.
  • 3 Aralık 2018 Dünya Engelliler Günü’ nde valilik, belediye ve diğer engelli sivil toplum kuruluşları eşliğinde Giresun Atatürk Meydanına yapılan farkındalık yürüyüşlerine katılım gerçekleşmiştir.
  • 10-16 Mayıs 2018 Engelliler Haftasında Engelli Birim Koordinatörlüğümüz bünyesinde Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinden Bazı öğretim üyeleri Özel Reha Rehabilitasyon Merkezinde çalışan engelli çalışanlarına öz bakım becerileri, mahremiyet eğitimi ve fizik tedavi konularında hizmet içi eğitim vermiştir.