2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

02 Nisan 2024 Salı

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ

2 Nisan günü, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi, farkındalığın artırılması ve erken teşhisin yaygınlaştırılması amaçlanmıştır.

Otizm, belirtileri yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Otizmin kesin sebebi hala tam olarak anlaşılmamış olmakla birlikte bu alandaki araştırmalar devam etmektedir.

Giresun Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi olarak bu özel günde, otizmli bireyleri ve onların ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılmasını önemsiyoruz. Bu bireylerin temel hak ve özgürlüklerine erişimlerinde birçok engelle karşı karşıya kaldığının farkındayız. Bu nedenle erken tanı ve müdahale ile eğitimin hayati öneme sahip olduğunun altını çizmek isteriz.

Hızlı Erişim