6 EKİM SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK GÜNÜ

07 Ekim 2024 Pazartesi

6 EKİM SEREBRAL PALSİ FARKINDALIK GÜNÜ

Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri, Engelsiz Yaşam Topluluğu ile birlikte 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler, serebral palsiye dikkat çekmek için yeşil kıyafetler giyerek kampüs içerisinde farkındalık mesajı verdiler.

Serebral palsi, beyin hasarına bağlı olarak ortaya çıkan, hareket ve duruş bozukluklarına neden olan bir nörolojik durumdur. Genellikle doğum öncesi, doğum sırasında veya doğum sonrasında meydana gelen beyin hasarından kaynaklanır. Serebral palsili bireyler motor becerilerde zorluk yaşarken, her bireyin yaşadığı belirtiler ve etkilenme düzeyi farklılık gösterir. Bu nedenle, serebral palsili bireylerin ihtiyaçlarına yönelik toplumsal farkındalık ve destek son derece önemlidir.

Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Engelsiz Yaşam Topluluğu’nun desteğiyle sosyal medya da kullanarak, serebral palsili bireylerin hakları, eğitimleri, karşılaştıkları zorluklar ve topluma katılımları konusunda farkındalık oluşturuldu. Böylece serebral palsili bireylerin daha görünür hale gelmesi ve toplumda empati kültürünün güçlenmesi hedeflendi.